mars_suliDiákokat várunk 2017 szeptemberében induló első osztályos tanulócsoportunkba

Ha a beiskolázás közeledtével szülőként azon gondolkodnak, hogy gyermeküket nem hagyományos általános iskolába íratják be, akkor az alternatív iskolák mellet egy lehetőség a magántanulói csoport.  A magántanulói csoportokról honlapunkon és internet-szerte találnak általános információkat. Ha megtetszett a koncepció, akkor szívesen megismertetjük önöket a Mars magántanulói csoport gyakorlati működésével, amire a következő lehetőségeket kínáljuk:

 

 

Még lehet jelentkezni! Nyáron is várjuk az érdeklődő szülőket és gyerekeket ismerkedő beszégetésre!
Szeptember 1. hetében csoportalakító-építő táborunkba invitáljuk az érdeklődőket (előre láthatólag vidéki helyszínen.)
Bővebb információ, jelentkezési lap – lentebb görgetve!

Ismerkedő beszélgetések

2017 február 5-től hétköznaponként tanítás után, 15:30-tól tudunk személyesen találkozni az érdeklődőkkel. Ezeken az alkalmakon bemutatjuk iskolánkat: találkozhatnak a gyerekekkel, a tanárokkal, és a szülőkkel, megismerhetik közösségünk működését, terveinket, válaszolunk kérdéseikre.  Az ismerkedő beszélgetésekre nem csak a szülőket, nagyszülőket, hanem a leendő kisiskolásokat is szeretettel várjuk!  Bevált gyakorlat, hogy amíg a felnőttek beszélgetnek, addig a csoportszobában a gyerekek szívesen bevonják játékaikba az új jövevényt.
Amennyiben érdeklődnek a lehetőség iránt, kérem, vegyék fel velünk a kapcsolatot! Ez legegyszerűbben az oldal alján található jelentkezési lapon lehetséges. Ezt követően telefonon egyeztetünk időpontot.

Nyitott foglalkozások

Az ismerkedő beszélgetést követően természetes, hogy felmerül a kérdés: „Minden szép és jó, de hogy működik mindez a gyakorlatban?” Szeretnénk, ha a családok erre választ kapnának, hogy közös döntésünkben egymás segítségére legyünk. Ezért 2017 február és március hónapokban minden érdeklődőnek lehetőséget kínálunk arra, hogy egy-egy nyitott foglalkozás keretében betekintsen tanulócsoportunk életébe.

A nyitott foglalkozásokra csak a felnőtteket: szülőket, „gondviselőket” várjuk. A nyitott foglalkozás 9:00-től 10:00-ig tart. Egy-egy ilyen látogatás a közvetlen élmény és tapasztalatszerzés mellett, annyiból releváns a 2017-es 1. osztály szempontjából, hogy – terveink szerint – ugyanaz az öt tanár fog foglalkozni az elsősökkel is, mint a mostani második-harmadikos osztállyal. Mivel foglalkozásaink csendes, családias hangulatban zajlanak, és ezt szeretnénk megőrizni, egyúttal vendégeinknek is biztosítani hogy legyen lehetőségük kérdezni, ismerkedni, ezért egy alkalommal 2-3 családot, legfeljebb 6 főt szeretnénk fogadni. A nyitott foglalkozások esetében is szükséges az egyénileg egyeztetett előzetes bejelentkezés.

Családi napok

Ha családként – az ismerkedő beszélgetések és a nyílt napok után – tántoríthatatlanul csatlakozni szeretnének a csoporthoz, a legfontosabb kérdés kerül előtérbe: „Vajon valóban megfelel-e gyermekünknek ez a hely?” Annak érdekében, hogy támogassuk egymást ebben a fontos döntésben családi napokat szervezünk. Tervezett időpontok: 2017. március 18. és március 25.

Tervezünk további alkalmakat a jelentkezők számának függvényében!
Ezeken az alkalmakon tanáraink várják programokkal és foglalkozásokkal a diákokat és szüleiket. Kipróbáljuk, hogy hogyan tudnak a gyermekek és szüleik csapatban működni.  A családi napokon megismerkedhetnek a leendő osztálytársakkal és azok szüleivel.

 

Milyen családok jelentkezését várjuk?

A hozzánk járó gyerekek szüleitől idézzük az alábbiakat:

“Olyan családoknak ajánljuk, akik nem szeretnék, hogy a gyerekük lelkét megnyomorítsa a jelen oktatási rendszer. Nem szeretnék,hogy kialakuljon a folyamatos megfelelési kényszer. És annak örülnének, ha valóban szeretetteli, odafigyelő közösségbe kerülne a gyerekük. Ahol szárnyakat kaphatnak és nem lenyesegetik azokat.”22448412_10213043569918262_9082019446961473556_n

IMAG2272(3. osztályos kisfiú édesanyja)

“Olyanoknak ajánljuk, akik bíznak saját gyerekükben; akinek fontos, hogy játszva tanuljon úgy, hogy saját maga érti meg, tapasztalja meg, szívja magába a tudást és nem az előtte álló tanár igéjét ismétli csak vissza.”

IMAG2136

(3. osztályos kislány édesanyja)

“Azoknak a szülőknek nem ajánlom, akik a saját vélt/valós félelmeiket, kudarckerülő vagy épp sikerorientált attitűdjeiket, elvekké merevedett saját tapasztalataikat nem tudják bizonyos időn belül optimalizálni. Mert ezek elengedése (vagy az arra való törekvés) előfeltétele annak, hogy a bizalmat át tudják adni a gyereküknek (közvetve pedig nekünk, és saját maguknak), annak hinni, amit látnak,és a gyerek lát, és azt érezni, amit tényleg éreznek, és amit a gyerek érez. Mindez pedig azt jelenti összefoglalva, hogy akik ezekkel nem tudnak vagy nem szeretnének megküzdeni -ami egyébként önmagában nem baj! -, azok biztos, hogy nem tudnak együttműködni a gyerek (és egyébként saját maguk) érdekében. Tekintve, hogy az együttműködés meg előfeltétele a kölcsönös, folyamatos együttfejlődésnek-formálódásnak.”

“Olyan családoknak ajánlom továbbá, akik tudják, hogy ha messzire szeretnénk jutni, akkor váltott lovakkal kell menni. Az egyik patás az önbizalom, az énerő, a közösségben létezés, a problémamegoldás, az érzelmi intelligencia, stb. összefoglalva: szeretet; a másik ló az intellektus, a tudás. Néha-néha az egyik ló lassabban halad, de behozza a másik.”

(2. osztályos kisfiú édesanyja)

22405807_1855241201156974_3533418041110245221_n

(2. osztályos kisfiú édesapja)

“Olyanoknak ajánljuk, akiknek lényeges elem, hogy a gyermekük éljen – a szó mindenfajta értelmében, folyamatos alakban – de leginkább “létigei” vonatkozásban…”

“Olyanoknak nem ajánljuk, akik a kicsinyített felnőttet keresik állandóan a gyerekükben: erős általános-erős gimnázium-habeletörikakkoris: közgáz éspervagy jogi egyetem – és punktum! A sok bába közt meg….”

“Olyanoknak ajánljuk, és itt most a kedvenc költőmmel szólva:
“Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,

jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!” – lányodat!”

(3. osztályos kislány édesapja)

Jelentkezés

Ha érdeklődik magántanulói csoportunk iránt, keressen minket a facebookon, emailben, telefonon, vagy csak egyszerűen töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, hogy felvehessük önökkel a kapcsolatot! A megadott adatokat csak a Mars tanulócsoporttal kapcsolatos kapcsolattartás érdekében használjuk, nem adjuk tovább és nem tároljuk őket, miután elveszítik relevanciájukat. Fontos, hogy a jelentkezés nem jelent végleges elköteleződést az Önök részéről, csupán egy szükséges első lépés a magántanulói csoportunk felé.

Jól tudjuk, hogy szülőként az ember a legféltettebb kincsét bízza az iskolára, ezért köszönjük, hogy megtisztelnek bennünket bizalmukkal!