Miért hoztuk létre?

A MarsMoovie óvoda a Mars-program magántanulói csoport “kistestvére” 2018 szeptemberében alakult.

A Mars-magántanulói csoportba járó gyerekek testvéreinek, baráti és más érdeklődő családok gyermekeinek álmodtuk.

Olyan struktúrát és közeget biztosítunk a hozzánk csatlakozóknak, amilyet mi is elvárnánk: biztonság, nyugalom, szakszerűség.

Valódi közösség létrehozására törekedtünk: ahol a gyerekeink érdekében együtt munkálkodunk azon, hogy a családok minden tagjának a lehető legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb körülményeket biztosítsunk.

Olyat, ahova nyugodt szívvel visszük el gyermekünket minden nap, mert tudjuk, hogy jó kezekben vannak, mert a testi-lelki egészségük megóvásához minden feltételt biztosítunk  (igényes környezet, egészséges életmód-táplálkozás, sok mozgás, mese, szabad játék, indirekt, ám tervezett készségfejlesztés.)

Fő szempontunk a gyermekek életkori sajátosságainak maximális figyelembe vétele. A gyerekkor maradjon gyerekkor. (A gyerek meg gyerek.)

Milyen program alapján működik az óvoda?

A pedagógia program alapját a Mars-magántanulói csoportban és a ReSuli Alapítvány programjain, képzésein alkalmazott, bevált módszertanok, az ott megvalósított minőségi szolgáltatás adja.

Pénzügyi, jogi alapokat a hatályos a törvények maximális betartásával, a Mars-csoport működési elveinek, dokumentációjának (Szervezeti és Működési Szabályzat, Együttműködési megállapodás stb.) átvételével biztosítjuk. A háttérszervezet a ReSuli – a Megújuló Oktatásért  Alapítvány.

A működő tanulóközösség biztosít(hat)ja a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet. Szorosan együttműködünk a tanulócsoporttal, szakmailag és a mindennapokban egyaránt.

Óvodának hívjuk, valójában  jogi státusszal nem rendelkező, családok összefogásából és közös döntésünk alapján létrejövő informális közösség a Mars-Moovie.

Ki lesz a pedagógiai vezető?

A csoport pedagógiai vezetője Rózsa Ildikó, aki a tanulócsoport vezetője is egyben. A ReSuli – a Megújuló Oktatásért  Alapítvány elnöke, tanító, drámapedagógus, pedagógia szakos bölcsész-tanár, módszertani szakértő, képző.  A vezetés felelőssége nem egyszemélyű, a háttérben dolgozó team-mel együttműködésben dolgozunk jelenleg is (óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, szakértők bevonásával.)

IMAG2684

(Rózsa Ildikó)

Hol működik az óvoda?

A 2018 szeptemberében elindult csoport a XIII. kerületbe költözik. Februártól a Meta művészeti Iskola ad otthont nekünk. Ez a társulás minden szempontból előnyös.

https://www.metamuveszetikozpont.com/

A Művészeti Iskolában képző- és iparművészeti, szín- és bábművészet, táncművészet, és zeneművészeti  (zongora, gitár, hegedű, gordonka(cselló), furulya, klarinét, fuvola) tanszakok működnek.

Az épület 320 nm. Tereiben minden megtalálható, ami a művészeti iskola tanulóinak szükséges: zene és kézműves termek, díszlet, jelmez és kellékraktár, színházterem, könyvtár, kiállítótér.

Van egy közösségi tér (bio) kávézóval és egészséges hidegkonyhával, saját pékséggel.  Ez a tér ad helyet akiállításoknak, felolvasó esteknek.

MVIMG_20190117_173854

(A kávézó.)

Ebben az igényes, inspiráló környezetben rendezkedünk be a következő hetekben.  Ez nem egyszerűen egy otthonos tér, hanem egy közeg, ahol a kultúra úgy van jelen, azáltal válik sajátunkká, hogy van, és beivódik. A szemünkkel szép tárgyakat látunk, a fülünkkel igényes zenét hallunk,  az anyagokat a kezünkkel formáljuk, a testünkkel eljátsszuk, az orrunkkal  pedig friss kenyérillatot szippantunk,

A közelben minden irányban elérhetőek parkok, játszóterek és a Duna-part.

Cím: Bp., Hegedűs Gyula utca 97/c.

Mikor indul?

2019 februárjában kezdünk az új helyszínen.

Milyen életkorú gyerekek csatlakozást várjuk?

2,5-6 éves korú gyerekeket várunk a csoportba.

2,5-5 éves kor között jogilag megoldható a gyerekek státusza, engedéllyel.

5-6 éves kor között kötelező az óvodába járás. Ezen időszakban való részvétel biztosítására több lehetőség adódik a szülők számára.

A fentiekből következően a csoportokban vegyes életkorú gyerekek lesznek. A vegyes kis létszámú csoport – amennyiben a szakszerű differenciálás megvalósul – minden szempontból előnyös! A kisebbek tanulnak a nagyoktól, a nagyok pedig taníthatják a kicsiket, és tanulhatják a gondoskodást.

Mi lesz a csoportok várható létszáma? 

Az ideális létszám ahhoz, hogy az egyéni bánásmódot, figyelmet minden kisgyerek megkaphassa maximum 10 fő/csoport. (függ a csoport aktuális összetételétől.)

Csoportonként – szakmai szempontok figyelembevételével -1 különös bánásmódot igénylő gyermeket tudunk fogadni.

Ki lesz a gyerekekkel?

A MarsMoovie-ban óvónő és asszisztens fog dolgozni.

Az induló csoportban 5 főig Domokos Emőke gondoskodik a gyerekekről. Emővel 7 éve dolgozunk együtt különféle projekteken.

(Domokos Emőke)

5 fő felett dadus-asszisztens, 12 fő felett pedig érkezik a második óvónő a csoportba.

Ők biztosítják azt a tudást, ami elengedhetetlen: korrekciós, fejlesztő, tehetséggondozó funkciókat (a sok más alapfeladat mellett). Szakértőink módszertani támogatással rendelkezésünkre állnak.

A Mars-csoport team-je rendelkezik plusz erőforrásokkal, amit az óvodával nagy szeretettel osztunk meg.

Milyen módon biztosítjuk a stabil működéshez szükséges pénzügyi hátteret, a fenntarthatóságot?

Az óvodai csoportok önfenntartóak, mivel családok összefogásából jön létre.

A fenntartáshoz szükséges hátteret együtt fedezzük. A várható költségek a bérleti díj, a rezsi, a pedagógusok és az asszisztensek, valamint az eszközökre szükséges fedezetből állnak össze. A pontos összeget közösen kalkuláljuk a változók (pl. létszám, családok terhelhetősége) figyelembevételével.

Elérhetőség:

Rózsa Ildikó +36205246530

e-mail: marstanulocsoport@gmail.com

Mi a teendőm, ha szeretnék jelentkezni?

Kérünk, navigálj az óvodai beiratkozás fülre, ahol lehetőséged van csatlakozni hozzánk. (A jelentkezés folyamatos.)

Ott elolvashatod azt is, milyen lehetőségeket kínálunk az ismerkedésre.

Várjuk kérdéseiteket! Köszönjük a bizalmat.