Miért hoztuk létre?

Az óvoda a Mars-csoport “kistestvére”:

A Mars-magántanulói csoportba járó gyerekek testvéreinek, baráti családok gyermekeinek álmodtuk.

Olyan struktúrát és közeget szeretnénk biztosítani a hozzánk csatlakozóknak, amilyet mi is elvárnánk.

Azért, hogy biztonságot adó légkört biztosító, szakszerű, a kor kihívásainak is megfelelő közösséget hozzunk létre.

Valódi közösség létrehozására törekszünk: ahol a gyerekeink érdekében együtt munkálkodunk azon, hogy a családok minden tagjának a lehető legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb körülményeket biztosítsunk.

Olyat, ahova nyugodt szívvel visszük el gyermekünket minden nap, mert tudjuk, hogy jó kezekben vannak.

Fő szempontunk a gyermekek életkori sajátosságainak maximális figyelembe vétele. A gyerekkor maradjon gyerekkor. (A gyerek meg gyerek.)

Szeretnénk gyerekeinknek  testi-lelki egészségük megóvásához minden feltételt biztosítani  (igényes környezet, egészséges életmód, sok mozgás, mese, szabad játék.)

Milyen program alapján működik az óvoda?

A pedagógia program alapját a Mars-magántanulói csoportban alkalmazott és bevált módszertanok, az ott megvalósított minőségi szolgáltatás adja.

Pénzügyi, jogi alapokat a hatályos a törvények maximális betartásával, a Mars-csoport működési elveinek, dokumentációjának (Szervezeti és Működési Szabályzat, Együttműködési megállapodás stb.) átvételével biztosítjuk. A háttérszervezet a ReSuli – a Megújuló oktatásért  Alapítvány.

A működő tanulóközösség biztosít(hat)ja a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet. Szorosan együttműködünk a tanulócsoporttal, szakmailag és a mindennapokban egyaránt.

Óvodának hívjuk, valójában  jogi státusszal nem rendelkező, családok összefogásából és közös döntésünk alapján létrejövő informális közösség a Mars-Moovie.

Ki lesz a pedagógiai vezető?

A csoport pedagógiai vezetője Rózsa Ildikó, aki a tanulócsoport vezetője is egyben. A ReSuli – a Megújuló oktatásért  Alapítvány elnöke, tanító, drámapedagógus, pedagógia szakos bölcsész-tanár. A vezetés felelőssége nem egyszemélyű, a háttérben dolgozó team-mel együttműködésben dolgozunk jelenleg is (óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, szakértők bevonásával.)

IMAG2684

Mikor indul?

2018. szeptember 3-án indulunk. Ezt megelőzően már e tanév végén is tervezünk programokat, illetve nyári nyitvatartást is.

Hol működik az óvoda?

 

Tágas előtérrel, valamint ebből nyíló 2 hatalmas csoportszobával rendelkező, világos inspiráló terünk lesz.

Milyen életkorú gyerekek csatlakozást várjuk?

3-6 éves korú gyerekeket várunk a csoportba.

3-5 éves kor között jogilag megoldható a gyerekek státusza, engedéllyel.

5-6 éves kor között kötelező az óvodába járás. Ezen időszakban való részvétel biztosítására több lehetőség adódik a szülők számára.

A fentiekből következően a csoportokban vegyes életkorú gyerekek lesznek. A vegyes kis létszámú csoport, amennyiben a szakszerű differenciálás megvalósul minden szempontból előnyös.

 

Mi lesz a csoportok várható létszáma? 

Az ideális létszám ahhoz, hogy az egyéni bánásmódot, figyelmet minden kisgyerek megkaphassa 12-15 fő (függ a csoport aktuális összetételétől.)

Csoportonként – szakmai szempontok figyelembevételével -1 különös bánásmódot igénylő gyermeket tudunk fogadni.

Ki lesz a gyerekekkel?

Mindkét csoportban szakképzett óvónő és asszisztens fog dolgozni.

Ők biztosítják azt a tudást, ami elengedhetetlen: korrekciós, fejlesztő, tehetséggondozó funkciókat (a sok más alapfeladat nellett).

A Mars-csoport team-je rendekezik plusz erőforrásokkal, amit az óvodával nagy szeretettel osztunk meg.

Milyen módon biztosítjuk a stabil működéshez szükséges pénzügyi hátteret?

Az óvodai csoportok önfenntartóak, mivel családok összefogásából jön létre.

A fenntartáshoz szükséges hátteret együtt fedezzük. A várható költségek a bérleti díj, a rezsi, a pedagógusok és az asszisztensek, valamint az eszközökre szükséges fedezetből állnak össze. A pontos összeget közösen kalkuláljuk a változók figyelembevételével.

Elérhetőség:

Rózsa Ildikó +36205246530

e-mail: marstanulocsoport@gmail.com

Mi a teendőm, ha szeretnék jelentkezni?

Kérünk, navigálj az óvodai beiratkozás fülre, ahol lehetőséged van csatlakozni hozzánk.

Ott elolvashatod azt is, milyen lehetőségeket kínálunk az ismerkedésre.

Várjuk kérdéseiteket!